Een mooi maar breekbaar hek

De wereld van tegenwoordig kent veel hekken van houten palen. Zelfs langs de snelweg staan stevige houten vangrails. Maar wij willen liever een mooi hek van de takken uit eigen oogst.

Er is veel tijd gestoken en veel geduld om dit kunstwerkje van dunne boomtakken te maken. Het moet de weg achterom naar de leemkuilvijver afsluiten. Op die plek, geliefd door op kikkers jagende kinderen, groeien namelijk moeizaam in stand gehouden echte leemkuilplanten.

Mooi hek. Maar of het de belhamels en zwijnen zal tegenhouden? Ik vrees van niet. De dunste takken waren alweer gebroken – niet door de zwijnen, wel door de belhamels. Niet door eroverheen te klimmen, maar wel door ze in het midden stuk te trappen. Lang leve de vakantie-kinder-vreugde met een leuke campingdagbesteding.

Natuurlijk is het hek nu weer hersteld!

Hersteld takken hekje